"39 BASAMAK" SEYİRCİ İLE BULUŞUYOR

16.05.2017

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları “39 Basamak” adlı yeni oyununun ilk gösterimini 17 Mayıs 2017 tarihinde Eskişehir’de gerçekleştiriyor.

Şehir Tiyatroları, birbirinden renkli ve farklı oyunlar sahnelediği tiyatro sezonunu, 17 Mayıs tarihinde Haller Gençlik Merkezi Tepebaşı Sahnesi’nde ilk gösterimini yapacak olan  ‘39 Basamak’ adlı oyunu ile sürdürüyor.

İskoç yazar John Buchan’ın aynı adlı romanından Patrick Barlow’un oyunlaştırdığı ‘39 Basamak’, gerilim ve mizah unsurlarının iç içe geçtiği, kara komedi türünün iyi örneklerinden biri. Mehmet Ergen’in Türkçemize çevirdiği oyunun yönetmen koltuğunda Oğuz Utku Güneş oturuyor.

Can sıkıntısını gidermek için tiyatroya giden bir adamın, kendisini bir anda heyecanlı, hareketli, çılgın ve bir o kadar da komik bir casusluk serüveninin ortasında bulmasını konu alan oyunda, Şehir Tiyatrosu’nun başarılı sanatçıları Mehmet Alp Sunaoğlu, Gonca Yakut, Ali Eyidoğan ve Hakkı Kuş rol alıyorlar.

Işık tasarımını Ayşe Ayter, kostüm tasarımını Tülay Kale ve koreografisini Ezgi Coşkun’un gerçekleştirdiği ‘39 Basamak’ etkileyici konusu ve sıra dışı sahneleri ile izleyiciye oldukça keyifli anlar yaşatacak. Mayıs ayı boyunca sahnelenecek olan oyun yeni sezonda Eskişehir seyircisi ile buluşmaya devam edecek.