“DUVARLARIN ÖTESİ” SEYİRCİ İLE BULUŞUYOR

03.12.2019

Türk Tiyatrosu’nun en önemli yazarlarından Turgut Özakman’ın oyunu ‘Duvarların Ötesi’ 4 Aralık’ta Eskişehir Şehir Tiyatroları’nın Tepebaşı Sahnesinde tiyatro severler ile buluşuyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın yeni sezon için hazırladığı ‘Duvarların Ötesi’ adlı oyununun yönetmen koltuğunda usta rejisör Murat Atak oturuyor. Turgut Özakman’ın klasik eserlerinden biri olan oyunun kostüm tasarımını Tülay Kale, ışık tasarımını Mustafa Kala ve dekor tasarımını ise Ahmet Ertap gerçekleştirdi

1960 yılında Eskişehir’de üniversiteli gençlerin kurduğu “Akademi Tiyatrosu” aynı oyunu sahnelemiş ve o yıllarda öğrenci olan Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen de Duvarların Ötesi adlı oyunda rol almıştı. 60 yıl sonra Şehir Tiyatroları’nın yeni bir yorumla sahnelediği oyunu Başkan Büyükerşen bu kez izleyiciler arasındaki yerini alarak izleme fırsatı bulacak.

Turgut Özakman’ın 50’li yılların sonuna doğru kaleme aldığı ve beyazperdeye de uyarlanan Duvarların Ötesi, suça eğilimin ve suçu doğuran sebeplerin psikoloji dışında, ekonomik ve sosyal yetersizliklerden de kaynaklanabildiğini vurgulayarak, meseleyi hapisten kaçan bir grup mahkûmun yaşadıkları üzerinden ele alıyor.

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları sanatçılarından Zafer Ergül, Tolga Tümer, Mete Ayhan, Bilge Büyükerşen, İsmail Dündar ve Özgür Onan’ın rol aldığı oyun, sezon boyunca Şehir Tiyatroları’nda izleyici ile buluşmaya devam edecek.