KARDEŞ ŞEHİRLERİ BU KEZ TİYATRO BULUŞTURDU

10.12.2019

Kardeş şehir ilişkileri ile dünyanın dört bir yanında önemli kentler ile iyi ilişliler kuran Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, sanat alanında da bu ilişkileri kullanarak Eskişehirlilere farklı deneyimler yaşatıyor. Son olarak kardeş şehir Frankfurt’tan gelen Tiyatro Frankfurt ‘Kim Geldi’ adlı komedi oyunu ile Eskişehirli tiyatro severler ile buluştu.

Geçtiğimiz günlerde “Kim Geldi” adlı oyunlarını Eskişehir’de sahneleyen kardeş şehrimizin tiyatrosu Tiyatro Frankfurt, izleyenleri oldukça eğlenceli bir performans ile buluşturdu. Süpervizörlüğünü duayen oyuncu Ayla Algan’ın üstlendiği oyunu Zeynep Yıldız yazıp yönetti. Geleneklerine sıkı sıkıya bağlı bir anne, onun sözünden çıkmamaya özen gösteren oğlu ve Berlin’de uzun yıllar yaşamış ve Avrupa kültürüyle yetişmiş olan gelini arasında geçen entrika dolu macerayı sahneye taşıyan oyun Eskişehirliler tarafından beğeni ile izlendi.

Oyun bitiminde bu sanatsal buluşmanın anısına hazırlanan plaketi Tiyatro Frankfurt oyuncularına takdim eden Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ali Eyidoğan, “Kardeş şehir Frankfurt’tan gelen sanatçı dostlarımızı ağırlamaktan mutluluk duyduk. Şehir tiyatroları olarak Mart ayında gerçekleşecek olan Frankfurt Türk Tiyatrosu Festivali’ne davet edilmek de bizi çok memnun etti. Bu davetin uzun yıllar devam edecek bir işbirliğine dönüşmesini temenni ediyorum. Sayın Hocamız Yılmaz Büyükerşen’in de her zaman ifade ettiği gibi kardeş şehir ilişkileri iki kent arasındaki dayanışmayı arttıran, kültürleri birbirine yakınlaştıran önemli iş birlikleridir. Bizler de Eskişehir Şehir Tiyatroları olarak Mart ayında Frankfurt’ta, şehrimizi en iyi şekilde temsil edeceğiz” diyerek düşüncelerini dile getirdi.