Gençlik Sahnesi’nin ‘ANTİGONE’ adlı yeni oyunu başlıyor.

18.05.2017

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları bünyesinde eğitimlerine devam eden 3.Dönem Gençlik Sahnesi Kursiyerleri “Antigone” adlı oyunlarını 20 Mayıs 2017 Cumartesi günü Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı Tiyatro Salonu’nda sahneleyecekler.

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın ilk olarak 2014-2015 tiyatro sezonunda başlattığı, Gençlik Sahnesi Tiyatro Kursunun 3. Dönem kursiyerleri sezon boyunca aldıkları eğitimin bir ürünü olarak hazırladıkları “Antigone” adlı oyunu, 12. Uluslararası Eskişehir Çocuk ve Gençlik Tiyatroları festivalinin açılış günü sahneleyecekler.

Sophokles’in yazdığı “Antigone” adlı oyunu Şehir Tiyatroları sanatçısı ve Gençlik Sahnesi Koordinatörü Emre Basalak yönetti. Antik Yunan dönemi yazarlarından Sophokles’in en önemli tragedyalarından biri olan oyun, kral Oidipus’un kızı Antigone’nin, yaşadığı cesaret dolu öyküyü konu eden trajik efsaneyi anlatıyor. Kostüm tasarımını Tülay kale ve ışık tasarımını Soner Erdoğmuş’un gerçekleştirdiği oyunda Gençlik Sahnesi kursiyerleri, Ilgın Karahan, Zeynep Bestenur Yaralı, Ekin Yılmaz, Dilara Berktaş, Ebru Eker, Elmas Itır Özkan, Aylin Hacıbekiroğlu, Gülsüm Aydoğan, Merve Azgın, Damla Benuğur, Helin Elif Balcı, Sinan Aktezcan, Ulaş Canbulat, Fatih Öcalan, Ahmet Kutan Gökkaya, Ahmet Barut, Utku Kaya, Hıdırcan Yağız, Duygu Yakasız, Ferec Necef, Hilal Keleş rol alıyorlar. “Antigone” sezon sonuna kadar Şehir Tiyatroları sahnelerinde 4 temsil gerçekleştirecek.