PANDEMİ NEDENİYLE DİJİTAL ETKİNLİKLERE AĞIRLIK VERİYORUZ

13.01.2021

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları geçtiğimiz hafta sonu, sosyal medya hesapları üzerinden "Perde Arası" adlı sohbet programını başlatarak, pandemi nedeni ile sahnelerden uzak kalan sanatçılarını Eskişehirli sanatseverler ile dijital ortamda buluşturdu.

Tiyatroya, hayata ve sanata dair sohbetlerin gerçekleştiği programa, her hafta Şehir Tiyatrolarının sevilen bir başka sanatçısı konuk olmaya devam edecek.

Ayrıca Covid-19 salgını ile mücadele halinde olunan bu dönemde, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları geliştirdiği farklı projeleri ile sanatseverlerin evlerine dijital yoldan misafir olmayı hedefliyor. Seyircilerin tiyatro sanatından uzak kalmalarını engelleyebilmek adına yine internet üzerinden yayınlanacak olan "Sesle Oyun" adlı proje yakın zaman içinde başlayacak. Yerli ve yabancı tek kişilik seçkin tiyatro oyunları, sesli kitap tekniği benzeri bir teknikle okunarak izleyicilere sunulacak. Eskişehirli minikler için "Çocuklara Masal Anlatmak" fikrini de dijital platforma taşıyan şehir tiyatroları, birbirinden güzel masalları okuyup canlandırarak, sosyal medya üzerinden çocuklarla paylaşacak.

Şehir Tiyatroları yetkilileri, salgınla mücadele süreci bu şekilde devam ettiği müddetçe, benzer projeleri hayata geçirerek seyircileri ile internet üzerinden buluşmayı ve eski oyunların kayıtlarını izleyicilerine ulaştırmayı sürdüreceklerini dile gelirdiler.