"SES"LE OYUN PROJESİNE SANATSEVERLERDEN TAM NOT

18.02.2021

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının ilk bölümünü Ocak ayında yayınladığı ve sanatseverlerin ilgiyle takip ettiği “Ses’le Oyun’ projesinin ikinci bölümü 20 Şubat’ta dinleyiciler ile buluşacak.

Şehir Tiyatroları’nın YouTube üzerinden yayınladığı, yerli ve yabancı tek kişilik seçkin tiyatro oyunların, sesli kitap tekniği benzeri bir teknikle okunarak dinleyicilere sunulduğu ‘ “Ses”le Oyun’ adlı projesi büyük ilgi görüyor. Ocak ayında Giorgos Neophytou’nun yazdığı, Sibel Arıcan’ın yönettiği ve Şehir Tiyatroları sanatçısı Özlem Baykara’nın seslendirdiği ‘Manoli’ adlı tek kişilik oyun Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Şehir Tiyatrolarının YouTube sayfalarında yayınlandı. Projenin ikinci bölümünde yer alan, Anton Çehov’un “Tütünün Zararları” adlı hikâyesi, dinleyicileri ile 20 Şubat tarihinde buluşmaya hazırlanıyor. oyunun ses ve müzik tasarımını Emre Argın, yönetmenliğini Mustafa Kılıkçı üstlenirken projeyi Şehir Tiyatroları sanatçısı Berkay Akın seslendiriyor.

Şehir Tiyatroları yetkilileri, dijital için geliştirdikleri projelere gösterilen ilgiden memnun olduklarını, Masal Dünyası ve “Ses”le Oyun projelerini her ay düzenli olarak Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Şehir Tiyatrolarının YouTube sayfaları üzerinden yayınlamaya devam edeceklerini dile getirdiler.