Gençlik Sahnesi’nin yeni oyunu ‘Sen de Gitme Triyandafilis’ İzleyicisi ile buluştu

06.06.2018

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları bünyesinde eğitimlerini tamamlayan 4.Dönem Gençlik Sahnesi Kursiyerleri ‘Sen de Gitme Triyandafilis’ adlı oyunlarının ilk gösterimini 26 Mayıs 2018 Cumartesi günü Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirdiler.

Gençlik Sahnesi Tiyatro Kursunun 4. Dönem kursiyerleri sezon boyunca aldıkları eğitimin bir ürünü olarak hazırladıkları ‘Sen de Gitme Triyandafilis’adlı oyunu, 13. Uluslararası Eskişehir Çocuk ve Gençlik Tiyatroları festivalinin açılış günü sahnelediler. Seyfettin Babat’ın oyunlaştırdığı eseri, Şehir Tiyatroları sanatçısı ve Gençlik Sahnesi Koordinatörü Emre Basalak sahneledi. Ayla Kutlu’nun aynı adlı romandan uyarlanan oyun, heyecanla ve merakla çarpan genç yüreklerin, hayata ve aşka nasıl baktığını etkili ve masalsı bir dille anlatıyor

Kostüm tasarımını Tülay kale, ışık tasarımını Cüneyt Kapaklıkaya ve dekor uygulamasını Ahmet Ertap’ın gerçekleştirdiği oyunda Gençlik Sahnesi kursiyerleri, İlkay Aydoğmuş, Zehra Bağdır, Medine Çokan, Merve Demirhan, Ebru Demirtaş, Eda Eğilmez, İdil İnal, Ecem Kantarcı, Emine Özgür, Sevcan Yurdusever, Furkan Alportaklı, Tolga Avcu, Samet Caner, Can Çelik, Oğuz Ganioğlu, Sertaç Korkmaz, Çağrı Pirselimoğlu, Merthan Süalp, Süleyman Tarhan, Seyithan Tokkarabudak ve Rengin Yavuz alıyorlar.

Festival sonrasında da sahnelenmeye devam eden oyun 6-7 ve 9 Haziran da seyirci ile buluşarak sezondaki gösterimlerini tamamlayacak.