ŞEHİR TİYATROLARI’NA REKOR SEYİRCİ

13.06.2018

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının Ekim ayında perdelerini açarak başlattığı 2017-2018 Tiyatro sezonu, Gençlik Sahnesi kursiyerlerinin sahnelediği ‘Sen de Gitme Triyandafilis’ adlı oyunun son gösterimi ve sertifika töreni ile son buldu.

2017-2018 Tiyatro sezonunu birbirinden farklı yeni oyunları ile renklendiren Şehir Tiyatroları, Ekim ayından bu güne kadar haftanın 6 günü her ay en az 15 farklı oyun ve yaklaşık kırk temsil sahneleyerek seyirci karşısına çıktı. Mayıs ayı sonunda düzenlenen 13. Uluslararası Eskişehir Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali ve Gençlik Sahnesi Tiyatro Kursunun 4. dönem kursiyerlerinin sahnelediği ‘Sen de Gitme Triyandafilis’ adlı oyun ve sertifika töreninin ardından tiyatro sezonunu tamamladı.

Ekim ayı başında perdelerini açan Şehir Tiyatroları sezon boyunca, yedi yetişkin, bir gençlik ve bir de çocuk oyunu olmak üzere toplam 9 yeni oyunu izleyicisi ile buluşturdu. Yüzde yüze yakın bir doluluk oranı ile 350’nin üzerinde temsil sayısına ulaşan Şehir Tiyatroları, Ankara, İstanbul, Bursa, Adana gibi farklı illere düzenlediği turneler de dâhil olmak üzere yaklaşık 130 bin seyirci sayısına ulaşarak bir rekora imza attı.

Her sene olduğu gibi, sezon başından bu güne gerçekleştirdiği tüm sanatsal faaliyetlerinin, Eskişehirli sanatseverler tarafından ilgi ve beğeni ile takip edildiğini görmenin haklı gururunu yaşayan Şehir Tiyatroları, 2018-2019 tiyatro sezonunda seyircisi ile buluşturacağı yeni projelerini hayata geçirmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.