ŞEHİR TİYATROLARI YENİ SEZONDA “BERNARDA ALBA’NIN EVİ”Nİ SAHNELEYECEK

29.08.2018

Yeni tiyatro sezonuna birbirinden renkli ve farklı oyunlar ile başlamayı planlayan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, dünyaca ünlü İspanyol yazar Federico Garcia Lorca’nın en etkili oyunlarından biri olan “Bernarda Alba’nın Evi” adlı oyununun provalarına başladı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının 2018-2019 tiyatro sezonu için hazırladığı yeni projelerinden biri olan “Bernarda Alba’nın Evi” adlı oyununun rejisini Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı, oyuncu ve yönetmen İpek Atagün Gezener üstleniyor. Turan Oflazoğlu’nun Türkçemize kazandırdığı oyunun kostüm tasarımını Tülay Kale, ışık tasarımını Mustafa Kala ve hareket düzenini Aslı Güneş Sümer gerçekleştirecek. Oyunun müziklerini Ekin Eti hazırladı.

Bernarda Alba’nın Evi”, Dul bir annenin, kızları üzerinde kurduğu baskı ve kısıtlamayı anlatırken, arka planda, kıyıcı ve otoriter yönetim anlayışları ve diktatörler tarafından, insanların yaşam haklarının nasıl göz ardı edildiğinin altını çiziyor.

Eskişehir Şehir Tiyatroları, bünyesinde bulunan Burcu Tutkun, Özlem Akdoğan, Özlem Baykara, Pınar Bekaroğlu, Mahide Yumbul, Başak Boran Oksal, Ecren Can Serim, Elçin Tezcan ve Ayşen Aşkın’dan oluşan sanatçı kadrosu ile sahneleyeceği “Bernarda Alba’nın Evi” adlı oyununu Ekim ayı başlarında Eskişehir izleyicisi ile buluşturacak.

Oyun sezon boyunca Şehir Tiyatroları’nda sahnelenmeye devam edecek.