‘BERNARDA ALBA’NIN EVİ’ SEYİRCİSİYLE BULUŞTU

08.10.2018

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, F. Garcia Lorca’nın kaleme aldığı  ‘Bernarda Alba’nın Evi’ adlı yeni oyununu, 6 Ekim Cumartesi akşamı seyirci ile buluşturdu.

Şehir Tiyatroları sezonun ikinci prömiyerini, Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı Tiyatro Salonunda gerçekleştirdi. İpek Atagün Gezener’in yönetmenliğini üstlendiği ‘Bernarda Alba’nın Evi’ adlı yeni oyunu Turan Oflazoğlu Türkçeye çevirdi. Hareket düzeni ve koreografisini Aslı Güneş Sümer’in gerçekleştirdiği oyunun kostüm tasarımını Tülay Kale, ışık tasarımını Mustafa Kala, müziklerini ise Ekin Eti hazırladı.

Eskişehir Şehir Tiyatroları, bünyesinde görev yapan, Burcu Tutkun, Özlem Akdoğan, Özlem Baykara, Pınar Bekaroğlu, Mahide Yumbul, Ecren Can Serim, Elçin Tezcan ve Ayşen Aşkın’dan oluşan sanatçı kadrosu ile sahnelenen ‘Bernarda Alba’nın Evi’, oyunculukları, sahneleme tekniği, ışığı ve müziği ile göz doldurdu. İzleyenlerin büyük beğenisini kazanan oyun,  farklı ve renkli biçimi ile Şehir Tiyatrolarının zengin tiyatro repertuarı kapsamında sezon boyunca tiyatro severlerle buluşmaya devam edecek.