YENİ PROJELER KASIM AYINDA ŞEHİR TİYATROLARINDA

01.11.2018

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Kasım ayında, minik izleyicileri için “Küçük Kara Balık”, gençler ve yetişkinler için “Meddah’ın Hayali” adlı yeni oyunlarını sahnelemeye başlayacak.

Ekim ayına birbirinden renkli yeni oyunlar sahneleyerek başlayan Şehir Tiyatroları, Kasım ayında da hız kesmeden yeni projeler üretmeye devam ediyor. 15 Kasım tarihinde ilk gösterimi gerçekleşecek olan “Scapin’in Dolapları” adlı oyunun yanı sıra,  Şehir Tiyatroları sanatçısı Ali Eyidoğan’ın önceki yıllarda sahnelediği “Küçük Kara Balık” adlı çocuk oyunu, yeni bir ekip ve yeni bir biçim ile tekrar minik izleyiciler ile buluşacak.

Sultandere Sahnesinde başlayacak olan “Meddah’ın Hayali” adlı oyun ise geleneksel Türk Tiyatrosu unsurlarını içinde barındıran bir çalışma. Öncelikle Eskişehir’in çevre semtleri, Eskişehir’e bağlı ilçe ve mahallelerden gelecek olan seyirciler için hayata geçirilen projenin süper vizörlüğünü Şehir Tiyatroları sanatçısı Emre Basalak üstleniyor.

“Küçük Kara Balık” ve “Meddah’ın Hayali” adlı yeni çalışmaların diğer bir önemli özelliği ise, her iki projede rol alan oyuncuların tamamının Eskişehir Şehir Tiyatroları Gençlik Sahnesi mezunlarından oluşması. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarına oyuncu alt yapısı sağlamak amacı ile hayata geçirilen Gençlik Sahnesi, eğitim verdiği mezunları ile Şehir Tiyatroları bünyesinde yeni projelerde yer almaya devam edecek.