GENÇLİK SAHNESİ MEZUNLARINDAN YENİ ÇOCUK OYUNU

29.11.2018

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Gençlik Sahnesi mezunları “Tiri ile Nesi” adlı yeni çocuk oyununun provalarına başladı. Oyun Aralık ayı sonunda minik izleyiciler ile buluşacak.

Şehir Tiyatrosu bünyesinde çalışmalarını sürdüren Gençlik Sahnesi mezunlarının projelendirdiği yeni çalışma çocuklara yönelik. “Tiri ile Nesi” adlı çocuk oyununun yönetmenliğini Şehir Tiyatrosu sanatçılarından Emre Basalak üstleniyor.

Gençlik Sahnesi mezun kursiyerlerinden Seyit Tokkarabudak ve Eda Eğilmez’in rol aldığı oyun, birbirlerini tanımayan ve sokaklarda gösteri yapan iki acemi oyuncunun, bir yolculuk sırasında karşılaşmalarını ve birbirlerinden öğrenmeleri gereken çok şey olduğunu fark etmelerini anlatıyor.

Dört yaş ve üzeri çocuklara yönelik olarak hazırlanan oyun, sözsüz anlatım tekniği ile sahneleniyor. Öncelikle Eskişehir’e bağlı ilçe ve mahallelerde yaşayan çocuklar için sahnelenecek olan “Tiri ile Nesi” adlı oyun, sezon boyunca Şehir Tiyatroları Sahnelerinde izleyici ile buluşmanın yanı sıra gidebileceği tüm ilçe ve mahallerde, çocuklarla buluşturulması düşünülerek projelendirildi. Oyun aralık ayının son haftası perdelerini açacak.