“SCAPİN’İN DOLAPLARI” SEYİRCİ İLE BULUŞTU

06.12.2018

Yeni sezona birbirinden renkli ve farklı oyunlar ile başlayan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, dünyaca ünlü komedi yazarı, Molière’in, “Scapin’in Dolapları” adlı oyununun ilk gösterimini gerçekleştirdi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının 2018-2019 tiyatro sezonu için hazırladığı, “Scapin’in Dolapları” adlı oyunun rejisini Ümit Aydoğdu gerçekleştirdi. Ayberk Erkay’ın Türkçemize kazandırdığı oyunun kostüm tasarımını Tülay Kale, ışık tasarımını ise Soner Erdoğmuş üstlenirken, oyunun müziklerini de Oktay Köseoğlu besteledi.

Âşıkları kavuşturmak için bir dizi dolap çeviren ‘masum’ uşak Scapin’in başından geçenlerin oldukça komik bir dille anlatıldığı oyun, 4 Aralık 2018 tarihinde Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı’nda, seyircilerin salonun tamamını doldurduğu bir atmosferde sahnelendi. Kahkahalar ve dinmeyen alkışlar eşliğinde izlenen oyunda, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları sanatçılarından Ezgi Coşkun, Gamze Demirer, Mete Ayhan, İsmail Dündar, Tolga Tümer, Yalçın Özen, Ercüment Yılmaz ve Berkay Gökçek rol aldı.

Tiyatro severlerin büyük bir beğeniyle izlediği “Scapin’in Dolapları”, sezon boyunca Şehir Tiyatroları’nda sahnelenmeye devam edecek.