ŞEHİR TİYATROLARININ ÖDÜLLÜ OYUNU “DOST” ANKARALILARLA BULUŞTU

24.04.2017

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının yurtiçinde ve yurtdışında sahnelenen  “Dost” adlı oyun, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfının davetlisi olarak gittiği Ankara’da büyük beğeniyle izlendi.

Eskişehir Şehir Tiyatroları’nın bir ilki gerçekleştirerek, ünlü halk ozanımız Aşık Veysel’in yaşam öyküsünü ‘Dost’ isimli oyunla tiyatro sahnesine taşıdı. Eskişehir izleyicisinin büyük beğenisini toplayan oyun, yurt içinde ve dışında birçok turne gerçekleştirerek binlerce tiyatro severle buluştu.

Bu sezon Şehir Tiyatroları’nda yeniden sahnelenmeye başlayan  “Dost” adlı oyun geçtiğimiz hafta sonu Ankaralı tiyatro severler için gösterimi yapıldı. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Ankara Şubesi Kültür Merkezinin Ali Doğan Sahnesi’nde sergilenen oyun izleyenlerin büyük beğenisini topladı.

Proje tasarım ve uygulamasını Tulga Serim ve Sinan Demirer’in birlikte gerçekleştirdiği tek kişilik oyunda ozanımız Aşık Veysel’i, Sinan Demirer canlandırıyor.

Şehir Tiyatrolarının “Dost” adlı oyunu, İstanbul Devlet Tiyatrosunun daveti ile 9-14 Mayıs 2017 tarihleri arasında İstanbul da sahnelenecek. İstanbul Devlet Tiyatrosu Küçük Sahne de sergilenecek oyun 6 günde 7 temsil gerçekleştirecek.