“KYBELE” YOĞUN İSTEK ÜZERİNE YENİDEN YAZILIKAYA’DA

19.08.2021

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve Senfoni Orkestrasının ortak projesi olan ve izleyenlerin büyük beğenisini toplayan “Kybele” adlı oyun tarihi Yazılıkaya Midas Anıtı önünde yeniden sahneleniyor.

Eskişehir Şehir Tiyatrolarının sahnelediği ve ilk çağlardan bugüne Anadolu’da yaşayan kadınlara saygı duruşu niteliği taşıyan “Kybele” adlı oyunun ilk gösterimi Yazılıkaya Midas Anıtı önünde Temmuz ayında gerçekleştirilmişti. Eskişehirli sanatseverlerin yoğun isteği üzerine 21 Ağustos akşamı bu görkemli tarihi mekânda oyun yeniden sahneleniyor.

Güngör Dilmen’in “Ben Anadolu” adlı eserinden yola çıkılarak uyarlanan oyun, Anadolu kültürünün en önemli tanrıçası olan Kybele başta olmak üzere, Antik çağlardan günümüze, yakın coğrafyada adı geçen Artemis, Niobe, Andromahe, Teodora’nın da aralarında bulunduğu tarihi isimleri sahneye taşıyor. Usta rejisör Murat Atak’ın yönettiği oyun, Osmanlı İmparatorluğundan ve yakın tarihimizden kadın karakterleri ve Sabiha Gökçen, Afife Jale, Muazzez İlmiye Çığ, Semiha Berksoy, Türkan Saylan, Bahriye Üçok gibi birçok Cumhuriyet kadınını anarak, saygı duruşunda bulunuyor.

Şehir Tiyatroları sanatçısı Burcu Tutkun Turan’ın rol aldığı “Kybele” adlı oyun, Eskişehir Senfoni Orkestrası sanatçıları eşliğinde 21 Ağustos Cumartesi akşamı Eskişehir’in Han ilçesinde bulunan Tarihi Yazılıkaya Midas Anıtı önünde yeniden sahnelenecek.