ŞEHİR TİYATROLARI İSTANBUL’A KONUK OLUYOR

08.09.2022

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Yeni sezonda sahneleyeceği Haldun Taner’in eserlerinden uyarlanan “Yaşasın Demokrasi” adlı müzikli oyununun İstanbul prömiyerini Kasım ayında İstanbul Tiyatro Festivali’nde gerçekleştirecek.

İKSV'nin düzenlediği ve bu yıl 50. yaşını kutlayan İstanbul Tiyatro Festivali 25 Ekim-26 Kasım tarihleri arasında seyirciyle buluşacak. Bu yıl Tiyatro dünyasının duayen ismi Işıl Kasapoğlu küratörlüğünde düzenlenen festival, Türkiye'den ve yurt dışından yepyeni oyunlara ve yenilikçi performanslara yer vererek, toplam 24 farklı gösterimi bir araya getirecek.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Rahmi Koç Müzesinde gerçekleştirilen, festivalin basın galasında tanıtılan, “Yaşasın Demokrasi” adlı oyun, Eskişehir Şehir Tiyatrolarının başarılı oyuncusu Ali Eyidoğan tarafından  büyük usta Haldun Taner’in oyunları, öyküleri ve gazete yazılarından derlenerek sahneye uyarlandı. Ekim ayında dünya prömiyerini Eskişehir’de yapacak olan oyun, festival kapsamında 20 Kasım tarihinde Cadde Bostan Kültür Merkezi’nde İstanbullu sanatseverler ile buluşacak.

Festival küratörü Işıl Kasapoğlu’nun ustalara saygı teması ile usta yazar Haldun Taner’i festival bünyesine taşımak için, ülkemizde faaliyet gösteren ulusal tiyatrolar içerisinden Eskişehir Şehir Tiyatrolarını özellikle tercih etmesi ve teklifte bulunması ile festival programına dahil olan “Yaşasın Demokrasi” şu cümlelerle izleyicilere tanıtılıyor:

Demokrasi kuru bir etiket değildir diyen Haldun Taner’in eserlerinden derlenen bir seçkiden süzülenler, bizi demokrasimizin aksayan taraflarına, eserekli tutaraklı bir milletin radyoskopisine yönlendiriyor. Demokrasimizin, artık ergenliğe girdiği bu çağdaki izdüşümüne odaklanalım. Az gittik, uz gittik, bir de döndük baktık ki; olduğumuz yerdeyiz. Ne diyelim? Ne denebilir? Yaşasın Demokrasi!”