ÂŞIK VEYSEL’İ "DOST" ADLI OYUNU İLE ANDIK.

25.03.2022

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının repertuarında yer alan ve uzun yıllardır sahnelenen “ Dost” adlı oyun ünlü halk ozanımız Aşık Veysel’in ölüm yıldönümünde yeniden seyirci ile buluştu.

Şehir Tiyatrolarının repertuarında yer alan “Dost” oyunu Âşık Veysel’in ölüm yıldönümü olan 21 Mart haftasında 3 temsil gerçekleştirerek izleyici ile buluştu. Oynadığı her sezonda kapalı gişe sahnelenen ve 100’ün üzerinde temsil gerçekleştiren “Dost” oyununun geçtiğimiz hafta içinde sahnelenen gösterimlerinin biletleri yine günler öncesinden tükendi ve seyircinin büyük beğenisini topladı.

Proje ve tasarımını Kazım Sinan Demirer ve Tulga Serim’in gerçekleştirdiği tek kişilik oyunda, Şehir Tiyatroları sanatçısı Kazım Sinan Demirer rol alıyor.

Oyun, ünlü ozanımız Aşık Veysel Şatıroğlu’nun hayatının,  ilk kez bir tiyatro oyunu olarak sahne üzerine taşınması açısından önem taşıyor. Aşık Veysel’in yaşam öyküsünün, kendi ağzından anlatıldığı bir biçimle sahnelenen oyunda Şehir Tiyatroları sanatçısı Kazım Sinan Demirer’in sazı ve sözüyle gösterdiği performans izleyenleri adeta büyülüyor.

Sahnelendiği ilk günden bugüne yaklaşık 13 yıldır izleyici ile buluşmayı sürdüren “Dost” değerli halk ozanımız Aşık Veysel’i ve eserlerini ölümsüzleştirmeye sahne üzerinde devam ediyor.