23 NİSAN’DA ÇOCUKLAR TİYATRO İLE BULUŞUYOR

21.04.2022

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda “ Geçmem Gerek” adlı çocuk oyununu Eskişehirli minik seyircilerine hediye ederek, ücretsiz sahneleyecek.

Özellikle çocuklara armağan edilen ve dünyada kutlanan tek çocuk bayramı olma özelliğini taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Şehir Tiyatroları, Fransız yazar Marie Yan’ın “Geçmem Gerek” adlı çocuk oyununu Eskişehirli çocuklar için sahneliyor.

Eskişehir’de 2019 yılından itibaren sahnelenmeye başlayan ve Şehir Tiyatroları sanatçısı Berkay Akın’ın Türkçeye çevirip yönettiği oyunda Pınar Bekaroğlu Ciotta ve Mustafa Kılıkçı rol alıyorlar.

Oyun, Sınırların ortadan kalktığı, hepimize ait ortak bir dünyada yaşamak istiyorsak, müziğin, resmin, yani sanatın gücüne inanmamız gerektiğini, müzikli ve renkli bir dille anlatıyor.

Eskişehir’de çocukların beğeni ile izlediği ve 23 Nisan Cumartesi günü B.B. Sanat ve Kültür Sarayı Tiyatro Salonu’nda ücretsiz olarak sahnelenecek olan oyunun davetiyeleri haftalar öncesinde tükenmişti.