“BOBO’NUN YOLCULUĞU” İSTANBUL ÇOCUK ŞENLİĞİNDE SAHNE ALDI

24.04.2024

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının sevilen çocuk oyunu  “Bobo’nun Yolculuğu” İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 38. Çocuk Şenliği kapsamında İstanbul’da çocuklarla buluştu.

Sürdürülebilir bir dünya mottosuyla 21- 23 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen 38. İstanbul Çocuk Şenliği bu sene doğanın ve çevrenin önemi, küresel sorunlara dikkat çekilmesi ve geri dönüşüm konularını ön plana çıkaran bir dizi oyun ve etkinliği çocuklarla buluşturdu. Bu kapsamda Eskişehir Şehir Tiyatrolarının çevre dostu oyunu “Bobo’nun Yolculuğu”, 22 Nisan’da İBB Şehir Tiyatroları Müze Gazhane Prof. Dr. Sevda Şener Sahnesi’nde iki temsil gerçekleştirerek minik izleyiciler için perdelerini açtı.

Çocukların beğeni ile izlediği “Bobo’nun Yolculuğu” adlı çocuk oyununu Şehir Tiyatrolarında Dramaturg olarak görev yapan Şafak Özen yazıp yönetti. Farklı kullanımlara sahip kuklalar ve sevimli oyuncaklar eşliğinde sahnelenen oyunun sahne ve kukla tasarımını ise Ayten Öğütçü gerçekleştirdi.

Doğa ve çevre dostu bir konuyu ele alan oyun, küçük bir çocuğun, oyuncak ayısı Bobo’nun kaybolmasının ardından çıktığı eğlenceli ve macera dolu bir yolculuğu anlatıyor.

Eskişehir Şehir Tiyatrolarının, İstanbul Şehir Tiyatrolarının daveti ile katıldığı 38. Çocuk Şenliği, tüm sahnelerde oynanan çocuk oyunları ve çocuklara beceriler kazandıran, çevremizi korumaya yönelik atölyeler eşliğinde dolu dolu bir programla sona erdi.